Lody włoskie – rodzaj lodów o miękkiej konsystencji w postaci zakręconego stożka w waflu serwowanego ze specjalnego automatu.

Kupuj tylko u sprawdzonych dostawców. Nasza firma zaoferuje Ci gwarancję nawet na 3 lata oraz pełne szkolenie.

Pamiętaj maszyna to serce biznes maszyna nie działająca nie da Ci pieniędzy:

  • niezawodny energooszczędny system pracy maszyny,
  • Nasz model wyposażony jest w niezawodną elektronikę
  • niskie koszty eksploatacji,
  • produkcja lodów w dwóch smakach z możliwością miksowania,
  • napowietrzenie grawitacyjne
  • licznik wydanych porcji
  • chłodzenie nocne
  • chłodzone zbiorniki na masę 5c,
  • najwyższy standard higieniczny HACCP,
  • wskaźnik temperatury masy lodowej HACCP,
  • stabilna i cicha praca automatu,
  • świdry ze stali szlachetnej, powlekane tworzywem,
  • nowa technologia: automat niezawodny w eksploatacji,
  • kółka wyposażone w hamulce ułatwiające transport,
  • serwis i wsparcie techniczne

Nasze maszyny działają wiele lat zobacz  https://www.youtube.com/watch?v=aBsEel0Eddc

 

Powietrzny układ chłodzenia

W maszynie został zastosowany powietrzny układ chłodzenia. Dzięki nowoczesnemu układowi maszyna uzyskuje swoją pełną wydajność w zakresie temperatur zewnętrznych od +5 do +35 stopni C.Ponad to, układ ten pozwala użytkownikowi na wszechstronne zagospodarowanie maszyny, nawet w miejscach gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej. Jest to układ chłodniczy renomowanej włoskiej firmy Aspera, czynnik chłodzący  404a.

Chłodzenie elementów mechanicznych przy użyciu układu, w którym nośnikiem transportującym ciepło jest  powietrze. Podstawową zaletą chłodzenia powietrznego, jest niska cena - medium chłodzącego. W porównaniu z układami  wodnymi układy  chłodzące powietrzne są zwykle mniej  efektywne niedogodność tę kompensujemy dużo niższą ceną maszyny i możliwością zastosowania maszyny wszędzie tam gdzie nie ma możliwości podłączenia wody bieżącej lub występują jej ograniczenia lub braki. Maszyna chłodzona powietrzem powinna mieć spełnione co najmniej jeden z poniższych warunków aby pracowała prawidłowo i bezawaryjnie

  • wokół maszyny musi znajdować się co najmniej 0,5 metra wolnej przestrzeni aby powietrze swobodnie przepływało wokoło
  • temperatura otoczenia nie powinna przekraczać 35c
  • pomieszczenie w którym znajduje się maszyna winno być systematycznie przewietrzane
  • jeśli istnieje taka możliwość należy ciepłe powietrze wydostające się z maszyny odprowadzić na zewnątrz budynku
  • jeśli istnieje możliwość ustawić maszynę w pomieszczeniu klimatyzowanym
  • maszyna z układem chłodzenia powietrznego doskonale sprawdza się w czasie pracy na zewnątrz lokalu zadaszona np parasolem

Zapraszamy !!!

UWAGA!!!  KUPUJĄC ZE STRONY WWW.MASZYNYLODY.PL  OTRZYMASZ 10 KG MIESZANKI WIADERKA DO ROZRABIANIA MIESZANKI RUZGĘ GASTRONOMICZNĄ PAKIET DOKUMENTACJI DO SANEPIDU ORAZ SZKOLENIE GRATIS !!!  Zadzwoń na 505 593 105


Jeśli chcą Państwo zobaczyć nasze maszyny zapraszamy do naszego salonu sprzedaży na kawę.

Czym się różnimy od konkurencji ! Firma nasza pomoże Ci w każdym zakresie otwarcie lodziarni,szkolenie,stworzenie menu,system sanitarny dla sanepidu

Obsługujemy największe sieci franczyzowe np Lody Przygoda & Lavazza  www.lodyprzygoda.pl.